Γιαούρτι dressing με ελαιόλαδο



Τι χρειαζόμαστε:
  • 150-200  γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα φυσικό μη ραφιναρισμένο θαλασσινό αλάτι



Πως το κάνουμε:

Το γιαούρτι σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο αποτελούν δυο από τα αρχέγονα συστατικά της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής. Χρησιμοποιήστε τα σε dressing για σαλάτες ή δοκιμάστε τα ως ένα μοναδικό dip για φρέσκα λαχανικά.

  • Προσθέτουμε σε ένα μικρό γυάλινο μπολ το γιαούρτι και αφήνουμε πέντε λεπτά να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά με το γιαούρτι
  • Συνοδεύουμε με κριτσίνια ολικής άλεσης ή το απλώνουμε πάνω σε δυο τρία μικρά κρίθινα παξιμαδάκια.

Επίσης μπορούμε να κάνουμε dip με μπαστουνάκια από κομμένο αγγουράκι, καρότο ή πιπεριά. Aκόμα μπορούμε να το συνοδέψουμε με τέσσερις πέντε ελιές.